Cursus: open kanovaren op eenvoudig wildwater in de Ardennen

2-daagse cursus in de Ardennen

Zaterdag 6 & zondag 7 april 2024 en zaterdag 13 & zondag 14 april 2024 (VOL)

 

Traverseren op wildwater met de Ally 16,5'DR.Doel: Veilig kunnen varen op rivieren met eenvoudig wildwater (klasse 1 en 2).

Inhoud van de cursus: Riviertopografie: stroomdraad, bochten, keerwaters, stenen, boomversperringen, stuwen en walsen, wildwatergradaties. Techniek: in en uitvaren van keerwater, boogslagen, lage peddelsteun, zijwaartse trek en duwslag, traverseren, back ferry. Kanokamperen: bagage in de boot, boottrim en vastzetten van bagage. Reddingen: omslaan en weer in de boot komen.

Keerwater invaren met de Ally 16,5'DR.

Kosten
€ 225,00 per persoon voor de instructie. Overige kosten (zoals reiskosten en overnachting) zijn voor eigen rekening.

Vervoer en boten
Eigen boot en eigen auto mee. Of een Ally kano huren (€ 100,00 / 2 dagen), beperkt beschikbaar.

Welke trajecten we kunnen varen hangt af van de waterstand en nog altijd aanwezige vaarbeperkingen na de overstromingen van zomer 2021. Er zal dagelijks een (flink) stuk gereden moeten worden.

Uitrusting
Complete kano- en kampeeruitrusting (kampeeruitrusting gaat niet mee in de boot). Zorg voor waterdichte verpakking van eten, geld, papieren etc. Hou er rekening mee dat we ook een keer omslaan en weer in de boot komen oefenen (mits het weer/de temperatuur dat toelaat).

Aantal deelnemers
Minimaal 2 boten / 4 personen, maximaal 3 boten / 6 personen. Let op: de cursus is opgezet voor 2-persoons bemanningen, dus graag per koppel aanmelden. Alleen solovaarders die al een uitmuntende peddeltechniek op vlakwater hebben kunnen eventueel in overleg mee.

Kamperen
Camping nabij de Amblève, maar kan afhankelijk van de waterstand ook ergens anders in de Ardennen.  Wordt centraal gereserveerd, overnachting zit niet bij de prijs inbegrepen.

Eten
Regelt iedereen voor zich. We kunnen ’s avonds (voor eigen rekening) gezamenlijk eten in de kantine van de camping.

Algemene voorwaarden
Lees ze hier.

Meld je aan.